Asigurări medicale pentru călătorii în străinătate

La 30 decembrie 2019 prin Hotărîrea CNPF 62/7 din 30.12.2019,
a fost dispusă retragerea licenței și instituirea supravegherii speciale a Companiei.

Asigurări medicale pentru călătorii în străinătate

Obiectul asigurării îl constituie interesele patrimoniale ale Persoanei asigurate, legate de:

 • viaţa, sănătatea şi capacitatea de muncă a persoanei asigurate;
 • cheltuieli neprevăzute ale Persoanei asigurate, ca rezultat al unei maladii subite şi (sau) unui accident în ţara aflării.

Cazul asigurat este adresarea Persoanei asigurate în afara ţării traiului permanent după asistenţă medicală în caz de maladie subită şi (sau) accident, precum şi decesul Persoanei asigurate, care s-a produs în afara ţării traiului permanent în perioada de acţiune a contractului de asigurare.

 1. Asigurătorul în limitele sumei de asigurare achită:
 2. cheltuielile medicale ale Persoanei asigurate, ce ţin de cazul asigurat – cheltuielile pentru tratamentul de ambulator şi (sau) staţionar al Persoanei asigurate, în care se includ:
 • transportarea Persoanei asigurate la cel mai apropiat punct de asistenţă medicală urgentă;
 • aflarea în staţionar, inclusiv cheltuielile pentru alimentaţie, internare şi onorarul medicului şi personalului medical inferior;
 • costul medicamentelor şi materialului de pansament;
 • roenghenografia;
 • reanimarea, intervenţiile chirurgicale, inclusiv asistarea, anestezia generală şi utilizarea sălii de operaţii.
 1. cheltuielile legate de repatrierea Persoanei asigurate, la care se raportă:
 • cheltuieli pentru transportarea, necesară sub aspect medical şi prescrisă de medic, a persoanei asigurate din ţara de aflare pînă la aeroportul (portul, gara) internaţional cel mai apropiat al ţării traiului permanent pentru tratamentul ulterior în cazul în care nu poate fi garantată acordarea unei asistenţe medicale adecvate în apropiere rezonabilă de locul de aflare a lui în ţara de aflare. În fiecare caz concret decizia privind selectarea mijlocului de transport este adoptată în comun de către Compania de asistenţă cu acordul Asigurătorului şi medicului, care efectuează tratamentul în ţara de aflare;
 • cheltuielile de însoţire a Persoanei asigurate în cazul în care această însoţire este necesară sub aspect medical sau este cerută de ceremonia oficială.
 1. Cheltuielile legate de repatrierea corpului Persoanei asigurate (în caz de deces), la care se raportă:
 • cheltuielile de transportare a corpului Persoanei asigurate pînă la cel mai apropiat aeroport (port, gară) internaţional al ţării traiului permanent (inclusiv cheltuielile în vederea pregătirii corpului şi achiziţionării sicriului necesar transportării internaţionale), totodată Asigurătorul nu achită cheltuielile de înhumare a corpului;
 • cheltuielile de însoţire a corpului Persoanei asigurate în cazul în care această însoţire este cerută de ceremonia oficială.
 1. Cheltuielile pentru mesajele urgente, legate de cazul asigurat, transmise în Compania de asistenţă şi Asigurătorului prin telefon/fax.
contentmap_module
 
Adresa Noastra:
MD-2012, mun. Chisinau
bd. Grigore Vieru, nr. 28
Orarul de lucru:
Luni - Vineri:  9:00 - 18:00
Weekend:  zi de odihna

Curs Valutar

EUR EUR
19,30 0,06
USD USD
17,73 0,04
RUB RUB
0,20 0,00
UAH UAH
0,43 0,00
Date: 23.07.2024
Source: BNM