Asigurarea facultativă a plantaţiilor multianuale

La 30 decembrie 2019 prin Hotărîrea CNPF 62/7 din 30.12.2019,
a fost dispusă retragerea licenței și instituirea supravegherii speciale a Companiei.

Asigurarea facultativă a plantaţiilor multianuale

În conformitate cu contractul de asigurare facultativă a plantaţiilor multianuale Asigurătorul acordă protecţie de asigurare de distrugerea totală sau parţială a lor de riscurile luate la asigurare.

Totodată riscul asigurat se consideră un eveniment natural posibil şi viitor, producerea căruia are un caracter imprevizibil, atât în timp, cât şi în mărimea lui.

Asiguratul poate asigura culturile multianuale de căderi de grindină şi de îngheţuri de iarnă, sau de ambele. Aceste riscuri se caracterizează prin distrugerea nu numai a aparatului foliar (grindina), dar şi a lăstarilor anuali şi multianuali.

- Căderi de grindină,   Se caracterizează prin căderi la suprafaţa solului a boabelor de grindină cu diametrul de 5 şi mai mulţi milimetri, puterea de cădere a cărora se intensifică dacă căderile sunt însoţite de ravagii de vânt cu viteza de 50 şi mai mulţi кilometri pe oră (în dependenţă de mărimea boabelor de grindină). Acest fenomen aduce la deteriorarea aparatului foliar, a lăstarilor, şi în depindere de intensitatea şi perioada căderilor de grindină poate aduce la pieirea plantaţiei.

- Îngheţuri de iarnă, afectează partea aeriană a viilor şi livezilor, mai ales a celor tinere. Riscul „îngheţuri de iarnă” la asigurarea plantaţiilor multianuale se consideră produs când temperatura aerului scade până la -20 grade şi mai mult de frig, şi se menţine la acest nivel timp de 4 zile şi mai mult la rând. Afectarea mugurilor pe partea aeriană a viţei de vie şi a livezilor tinere impune necesitatea de defrişare, iar în caz de afectare parţială a mugurilor se cere cheltuieli suplimentare pentru restabilire.

contentmap_module
 
Adresa Noastra:
MD-2012, mun. Chisinau
bd. Grigore Vieru, nr. 28
Orarul de lucru:
Luni - Vineri:  9:00 - 18:00
Weekend:  zi de odihna

Curs Valutar

Cannot receive data