Asigurări facultative a lucrărilor de construcţie şi montaj

La 30 decembrie 2019 prin Hotărîrea CNPF 62/7 din 30.12.2019,
a fost dispusă retragerea licenței și instituirea supravegherii speciale a Companiei.

Asigurări facultative a lucrărilor de construcţie şi montaj

Asigurătorul, în baza legislaţiei în vigoare a Republicii Moldova, încheie contracte de asigurare a lucrărilor de construcţie şi montaj pentru prejudiciul cauzat vieţii, sănătăţii şi bunurilor în timpul executării lucrărilor de construcţie şi montaj, de pornire şi reglare, şi în perioada obligaţiilor de garanţie de după pornire.

Pot fi asigurate:

 1. Lucrările de construcţie, inclusiv materialele de construcţie şi construcţiile, cheltuielile pentru salarii, cheltuielile de transport, impozitele şi taxele vamale, precum şi elementele şi materialele de construcţie, livrate de către client.
  1. Lucrările de montaj, inclusiv utilajul montat, cheltuielile pentru salarii, cheltuielile de transport, impozitele şi taxele vamale, precum şi materialele, utilajul şi serviciile livrate de către client.
  2. Utilajul şantierului de construcţie (clădirile şi edificiile temporare, depozitele, schelele de construcţie, comunicaţiile inginereşti etc.) conform listei anexate la contractul de asigurare.
  3. Obiectele amplasate pe şantierul de construcţie sau în imediata apropiere a lui, care aparţin clientului sau antreprenorului
  4. Maşinile şi utilajul de construcţie: tehnica şi utilajul de terasamente (buldozere, excavatoare ş.a.), tehnica de construcţii de drumuri (screpere, rulouri, maşini de asfaltat ş.a.), tehnica şi utilajul de construcţie pentru efectuarea lucrărilor de construcţie şi montaj, fixată pe obiectul de construcţie (macarale, ascensoare de materiale, frământătoare de beton şi mortar ş.a.).
  5. Cheltuielile pentru curăţarea teritoriului indicat în contractul de asigurare de fragmentele (resturile) bunurilor păgubite în rezultatul cazului asigurat. Cheltuielile pentru curăţarea teritoriului sînt considerate acele cheltuieli, care pot fi efectuate după survenirea cazului asigurat pentru aducerea teritoriului şantierului de construcţie la starea potrivită pentru efectuarea lucrărilor de restabilire.

Asigurarea se încheie, în special, pentru următoarele riscuri:

 1. incendiu, explozie, lovitură de fulger, prăbuşirea aparatelor de zbor;
 2. inundaţie, umflarea apelor, ploi torenţiale, inundarea cu apele subterane;
 3. surparea de teren, tasarea solului, alunecarea de teren;
 4. calamităţi naturale (cutremur de pământ, vârtej, uragan, furtună, sel, alunecări de teren), f confirmate de organele competente;
 5. avarierea reţelelor inginereşti (sistemele de apeduct, canalizare, de asigurare cu căldură, de asigurare cu electricitate);
 6. prăbuşirea sau deteriorarea obiectului, inclusiv de fragmentele care se prăbuşesc sau cad;
 7. acţiunile ilicite ale terţelor persoane (furt prin efracţie, jaf, tâlhărie);
 8. erorile de montaj (dacă aceasta este stipulat în contractul de asigurare), precum şi
 9. alte evenimente neprevăzute şi neaşteptate pe şantierul de construcţie, ce nu sînt excluse de prezentele Condiţiile şi/sau de contractul de asigurare.
contentmap_module
 
Adresa Noastra:
MD-2012, mun. Chisinau
bd. Grigore Vieru, nr. 28
Orarul de lucru:
Luni - Vineri:  9:00 - 18:00
Weekend:  zi de odihna

Curs Valutar

EUR EUR
19,30 0,06
USD USD
17,73 0,04
RUB RUB
0,20 0,00
UAH UAH
0,43 0,00
Date: 23.07.2024
Source: BNM